Kuřecí rizoto na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí rizoto na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30971 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
8 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 936,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí rizoto na víně postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet. |
2 | Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky. |
3 | Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu. |
Poznámka
+ 6 hodin na marinování