Salát z vařeného celeru s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vařeného celeru s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30972 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Jablka |
100 g | Majonéza |
8 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 57,2mg |
Draslík | 933,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z vařeného celeru s jablky postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a uvaříme ve vodě se špetkou soli, uvařený slijeme a necháme okapat. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | V míse smícháme na kostičky nakrájená jablka a celer, osolíme, vmícháme majonézu a ušlehanou smetanu. |
Poznámka
Tento salát se hodí jako náplň rajčat, ale i do šunkových závitků.