Recept

Zářivá paella s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31017

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Filé z aljašské tresky
200 g Krevety tygří - loupané
150 g Kukuřice
200 g Kuřecí prsa
0,2 l Olej olivový
2 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika zelená
2 g Pepř cayenský
7 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
300 g Rýže Arborio
10 g Sůl
60 ml Voda pitná
1,5 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
22% Sacharidy 80 g
58% Tuky 44 g
94% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Zářivá paella s treskou postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký.

2

V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít.

3

Podáváme ozdobené plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept