Krůtí prsa na hřibech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa na hřibech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
Na marinádu | |
---|---|
20 g | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 965,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej stolní, Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa na hřibech postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na marinádu kromě bylinek smícháme dohromady. Krůtí maso položíme do ploché mísy, zalijeme je marinádou a doprostřed každého vtlačíme směs bylinek. Přikryjeme je a 2 hodiny necháme odstát. Občas je obrátíme. |
2 | Rozpálíme gril, vyjmeme maso z marinády a potřeme je trochou oleje. Z každé strany je grilujeme 6 minut. Maso sejmeme z grilu a vložíme do grilovací pánve. Zalijeme je marinádou a vyjmeme bylinky. Položíme je zpátky na gril a grilujee dalších 15 minut, přičemž je pravidelně potíráme. Pokud se griluje příliš rychle, zmírníme plamen. |
3 | Mezitím na oleji a másle zprudka osmažíme houby tak, aby získaly barvu. Kuřecí maso vložíme do servírovací mísy a podáváme s houbami. |