Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31054

Ingredience

10 g Bazalka
1 kávová lžička Citronová šťáva
5 g Estragon
100 g Hroznové víno
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Sůl
60 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
3% Sacharidy 9 g
14% Tuky 11 g
37% Sodík 741 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kuře ve víně postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.

2

Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept