Kuře s holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s holandskou omáčkou
Kuře s holandskou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Cibule perlová |
10 g | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
50 g | Hrozinky |
4 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1200 g | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
20 ml | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 298,4mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Hrozinky, Kuře, Olej rostlinný, Sůl, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na 6 kousků, které osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. Několikrát obrátíme a odložíme stranou. |
2 | Namočíme na 30 minut hrozinky do koňaku. |
3 | Na rozpálený olej vsypeme nakrájenou cibuli a během asi 8 minut ji necháme zesklovatět. |
4 | Přisypeme zpátky kuřecí maso a přidáme hrozinky s koňakem, citronovou kůru a šťávu. Maso zvolna smažíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut. Pravidelně je poléváme masovou šťávou. |
5 | Holandská omáčka: V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme žloutek se lžící vody a postupně do něj po menších kouscích přidáváme máslo. Poté omáčku osolíme a dochutíme citronovou šťávou. |
6 | Kuřecí maso, hrozinky a cibulku přesypeme do servírovací mísy a masovou šťávu necháme vyvařit na polovinu objemu. |
7 | Zalijeme jí kuřecí maso. |
8 | Holandskou omáčku podáváme zvlášť. |