Recept

Kuře s holandskou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31058

Ingredience

8 ks Cibule perlová
10 g Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
50 g Hrozinky
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
1200 g Kuře
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Na omáčku
20 ml Citronová šťáva
125 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
5% Sacharidy 17 g
71% Tuky 54 g
40% Sodík 794 mg
72% Bílkoviny 41 g

Kuře s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuře naporcujeme na 6 kousků, které osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. Několikrát obrátíme a odložíme stranou.

2

Namočíme na 30 minut hrozinky do koňaku.

3

Na rozpálený olej vsypeme nakrájenou cibuli a během asi 8 minut ji necháme zesklovatět.

4

Přisypeme zpátky kuřecí maso a přidáme hrozinky s koňakem, citronovou kůru a šťávu. Maso zvolna smažíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut. Pravidelně je poléváme masovou šťávou.

5

Holandská omáčka: V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme žloutek se lžící vody a postupně do něj po menších kouscích přidáváme máslo. Poté omáčku osolíme a dochutíme citronovou šťávou.

6

Kuřecí maso, hrozinky a cibulku přesypeme do servírovací mísy a masovou šťávu necháme vyvařit na polovinu objemu.

7

Zalijeme jí kuřecí maso.

8

Holandskou omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept