Křepelky se španělskou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky se španělskou rýží
Křepelky se španělskou rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Křepelka |
30 g | Máslo bylinkové |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomeranče |
50 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
Na španělskou rýži | |
---|---|
60 g | Cibule |
60 g | Kapie |
85 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 524,8mg |
Vláknina | 895,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křepelka, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Kapie, Máslo čerstvé, Rýže dlouhozrnná, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křepelky se španělskou rýží postup přípravy receptu:
1 | Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C. |
2 | V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla. |
3 | Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme. |