Recept

Křepelky se španělskou rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31073

Ingredience

8 ks Křepelka
30 g Máslo bylinkové
5 g Pepř černý mletý
10 g Pomeranče
50 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
Na španělskou rýži
60 g Cibule
60 g Kapie
85 g Máslo čerstvé
250 g Rýže dlouhozrnná
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
10% Sacharidy 38 g
35% Tuky 26 g
37% Sodík 739 mg
85% Bílkoviny 48 g

Křepelky se španělskou rýží postup přípravy receptu:

1

Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C.

2

V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla.

3

Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept