Recept

Smržový bujon s červeným vínem a nakládanou kapií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31078

Ingredience

70 g Cibule lahůdková
100 g Kapie sterilovaná
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Pórek
150 g Smrže nakládané
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 dl Víno madeira
Bujon z hub [30579]
1 polévková lžíce Celer - nať
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
16% Sacharidy 57 g
179% Tuky 134 g
35% Sodík 708 mg
35% Bílkoviny 20 g

Smržový bujon s červeným vínem a nakládanou kapií postup přípravy receptu:

1

Lahůdkovou cibulku s pórkem očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.

2

Nakládané smrže a nakládané kapie scedíme a necháme odkapat. Smrže pokrájíme na kostičky, kapie na proužky.

3

V hrnci na rozpuštěném másle pórek s cibulí zpěníme, přidáme smrže, červenou mletou papriku promícháme a dusíme asi 3 minuty.

4

Přilijeme 8 dl houbového bujonu, 2 dl červeného vína a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, přimícháme proužky kapie, dochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.

5

Bujon z hub [30579]:

6

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

8

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

9

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

10

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

11

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept