Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31086 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Estragon |
2 cl | Koňak Armaňak |
25 g | Lanýž |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Pesto rosso |
150 g | Smrže nakládané |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 52,5mg |
Vláknina | 586,0mg |
Vitamín A | 42,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Pepř bílý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Lanýž, Pesto rosso, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smrže nakládané nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou postup přípravy receptu:
1 | V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat). |
2 | 25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku. |
3 | Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je. |
4 | V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs. |
5 | Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu. |