Jednoduchý recept

Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 31106

Ingredience

500 g Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
10 g Salát hlávkový
55 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Rajčata Cherry
1 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
1% Sacharidy 2 g
22% Tuky 17 g
164% Sodík 3 g
56% Bílkoviny 32 g

Vaječný salát s ančovičkami a parmezánem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme vejce a vaříme je 10 minut. Poté je vyndáme a necháme je vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nakrojíme na dílky.

2

Na připravené talíře rozložíme střídavě do hvězdičky čekankové a natrhané listy hlávkového salátu. Okapané ančovičky rozkrojíme. Listy salátu ozdobíme úhlopříčně čtvrtkou z uvařených vajec, zbylé potom ozdobíme ančovičkami. Nakonec listy ozdobíme kapary.

3

Do středu salátu dáme rozpůlená cherry rajčata a na něj křížem dvě ančovičky.

4

Salát ozdobíme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem s citronovou šťávou. Podle libosti osolíme, opepříme a ozdobíme na vrchu petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept