Recept

Košíčky se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31111

Ingredience

10 g Citronová kůra
10 ml Citronová šťáva
20 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Džem rybízový
40 g Jahody zahradní
145 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
13% Sacharidy 46 g
45% Tuky 34 g
0% Sodík 0 mg
9% Bílkoviny 5 g

Košíčky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme

2

15 minut vychladit v chladničce.

3

Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.

4

Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.

5

Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.

6

Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.

7

Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept