Kachní prsa na pomerančích a hruškách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na pomerančích a hruškách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31152 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hrušky |
800 g | Kachní prsa |
2 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 ks | Máta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pomeranče |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 948,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrušky, Máta, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomeranče, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Koření pěti vůní, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na pomerančích a hruškách postup přípravy receptu:
1 | Kůži z kachních prsíček nařízneme a kachní prsa potřeme ze všech stran směsí pěti koření. Kachní prsa položíme na studenou pánev bez oleje kůží dolů a pečeme asi 10 minut, potom prsa otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Kachní prsa vyjmeme z pánve, odložíme stranou a zakryjeme. |
2 | Mrkev očistíme a nastrouháme na plátky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka na nakrájíme na proužky. Pomeranče omyjeme, oloupeme, kůru oloupeme a vykrájíme pomerančové filety. Šťávu zachytíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky. Mátu omyjeme a nasekáme najemno. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme mrkev a za stálého míchání opékáme ještě asi 5 minut. K zelenině přidáme pomerančovou šťávu, med a sójovou omáčku, hrušky, pomerančovou kůru i filety a polovinu máty. Kachní prsíčka nakrájíme na proužky, prohřejeme na pánvi se směsí a podáváme. Povrch pokrmu posypeme zbytkem máty. |