Recept

Kachní prsa na pomerančích a hruškách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31152

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Hrušky
800 g Kachní prsa
2 kávová lžička Koření pěti vůní
1 polévková lžíce Med včelí
500 g Mrkev kořen
1 ks Máta
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Pomeranče
30 g Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
11% Sacharidy 41 g
400% Tuky 300 g
6% Sodík 119 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kachní prsa na pomerančích a hruškách postup přípravy receptu:

1

Kůži z kachních prsíček nařízneme a kachní prsa potřeme ze všech stran směsí pěti koření. Kachní prsa položíme na studenou pánev bez oleje kůží dolů a pečeme asi 10 minut, potom prsa otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Kachní prsa vyjmeme z pánve, odložíme stranou a zakryjeme.

2

Mrkev očistíme a nastrouháme na plátky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka na nakrájíme na proužky. Pomeranče omyjeme, oloupeme, kůru oloupeme a vykrájíme pomerančové filety. Šťávu zachytíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky. Mátu omyjeme a nasekáme najemno.

3

Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme mrkev a za stálého míchání opékáme ještě asi 5 minut. K zelenině přidáme pomerančovou šťávu, med a sójovou omáčku, hrušky, pomerančovou kůru i filety a polovinu máty. Kachní prsíčka nakrájíme na proužky, prohřejeme na pánvi se směsí a podáváme. Povrch pokrmu posypeme zbytkem máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept