Jednoduchý recept

Mexická fazolová polévka

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31156

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 ks Chilli paprička
3 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
175 g Fazole
175 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1,3 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
22% Sacharidy 78 g
144% Tuky 108 g
62% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Mexická fazolová polévka postup přípravy receptu:

1

Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.

2

Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.

3

Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.

4

Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.

5

Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept