Zelný salát s mandarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s mandarinkami
Zelný salát s mandarinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3116 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
2 ks | Mandarinky |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 388,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majonéza, Mandarinky, Sůl, Švestky sušené, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelný salát s mandarinkami postup přípravy receptu:
1 | Nakrouháme omyté zelí, mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme k zelí, přidáme ocet, cukr a osolíme. Necháme půl hodiny uležet v lednici. |
2 | Sušené švestky opláchneme a spaříme horkou vodou, poté pokrájíme. |
3 | Mandarinky pokrájíme, přidáme švestky a majonézu. |
4 | Hotový salát posypeme petrželkovou natí. |