Lité věnečky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
851 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 200 ml mléka rozmícháme hladkou mouku, vejce, špetku soli, 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Přilijeme zbylé mléko, vše dobře rozmícháme a vypracujeme hladké, tekuté těsto.
  • 2
    Malou naběračkou lijeme těsto do pánve na horké sádlo. Naběračkou točíme dokola tak, aby z těsta vznikl věneček.
  • 3
    Věnečky smažíme po obou stranách dozlatova a ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.