Jednoduchý recept

Candát s ořechovou krustou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31194

Ingredience

700 g Candát obecný
2 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
5% Sacharidy 19 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 219 mg
46% Bílkoviny 26 g

Candát s ořechovou krustou postup přípravy receptu:

1

Troubu rozpálíme na 250 °C. Petrželku opláchneme, osušíme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek najemno nasekáme.

2

Toastový chléb nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozmixujeme. Promícháme s petrželkou, žloutky, ochutíme solí a pepřem.

3

Filety z candáta omyjeme, pokapeme citronovu šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném másle z obou stran osmahneme. Vyjmeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ořechovou směsí a pečeme na středním roštu cca 8-10 minut.

4

Rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept