Rohlíky k pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíky k pivu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31205 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
110 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rohlíky k pivu postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku, na vločky nakrájené máslo, moučkový cukr, špetku soli, 1 vejce, smetanu a ve vlažném mléce rozmíchané droždí vypracujeme v těsto. Necháme je na teplém místě vykynout. |
2 | Na pracovní ploše těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky. Každý trojúhelník zformujeme do tvaru rohlíku tak, aby roh trojúhelníku zůstal nahoře. |
3 | Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova. |