Jednoduchý recept

Nákyp s červeným rybízem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31210

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kg Rybíz červený
2 polévková lžíce Želatina červená
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
18% Sacharidy 66 g
4% Tuky 3 g
20% Sodík 410 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nákyp s červeným rybízem postup přípravy receptu:

1

Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout.

2

Dno a stěny formy na nákyp vyložíme šesti plátky chleba, který podle potřeby přiřízneme. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstala ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou, ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme chlebovým víčkem, přelijeme 4 lžícemi ovocné šťávy.

3

Formu přikryjeme talířem a zatížíme. Nákyp vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby chléb nasákl šťávu z ovoce.

4

Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce, přidáme rybízovou želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme želatinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept