Houbová polévka s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s liškami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31225 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Česnek medvědí |
2 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Kančí maso |
1 polévková lžíce | Koření Zvěřina |
200 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Pampeliškové listy |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Řeřicha |
80 g | Šťovík |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
2 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 467,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 347,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kančí maso, Pampeliškové listy, Řeřicha, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šťovík, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Houbová polévka s liškami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 2 hodiny. |
2 | Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší pokrájíme, malé plodnice necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy se šťovíkem a řeřichou pokrájíme nadrobno. |
3 | Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. |
4 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a za stálého míchání maso dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut. |
5 | Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké). |
6 | Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky, šunku ze zvěřiny a podáváme. |