Recept

Houbová polévka s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31225

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Fazolové lusky zelené
200 g Kančí maso
1 polévková lžíce Koření Zvěřina
200 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Pampeliškové listy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Víno červené
80 g Česnek medvědí
80 g Řeřicha
100 g Šunka uzená
80 g Šťovík
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 287 mg
36% Bílkoviny 20 g

Houbová polévka s liškami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 2 hodiny.

2

Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší pokrájíme, malé plodnice necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy se šťovíkem a řeřichou pokrájíme nadrobno.

3

Uzenou šunku pokrájíme na kostičky.

4

V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a za stálého míchání maso dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.

5

Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).

6

Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky, šunku ze zvěřiny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept