Recept

Ragú zapečené na lasturách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3123

Ingredience

50 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
1 ks Květák
0,1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
50 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sardelová pasta
50 g Sýr Parmezán
400 g Telecí kýta
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
4% Sacharidy 14 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 290 mg
48% Bílkoviny 27 g

Ragú zapečené na lasturách postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a necháme dusit.

2

Jakmile je zelenina měkká, přidáme maso drobně nakrájené a povařený, na růžičky rozdělený květák.

3

Zvlášť uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a dobře rozmícháme. Necháme povařit cca 10 minut.

4

Povařenou jíšku odstavíme z ohně, vmícháme sardelovou pastu, žloutky, zamícháme a poté spojíme se směsí ze zeleniny s máslem.

5

Takto připravené ragú rozdělíme do vymaštěných lastur, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C na dobu 8 - 10 min.

Poznámka

Maso musí být vařené nebo dušené bílé (telecí, kuře nebo králík). Květák by měl být menší. Sardelová pasta musí být pravá, ne však ze sleďů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept