Koblihy pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy pečené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31243 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
5 g | Cukr moučkový |
12 g | Droždí sušené |
150 g | Marmeláda jahodová |
200 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
15 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 223,6mg |
Draslík | 71,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koblihy pečené postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přisypeme sušené droždí, přidáme špetku soli a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vejce, cukr, sůl, přilijeme kvásek, vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout. |
3 | Těsto rozválíme na silnější plát, rozřežeme na kostičky, do každé kostičky doprostřed vložíme lžičku marmelády, okraje těsta spolu spojíme. V ruce uválíme do kuličky. |
4 | Plech vysteleme papírem na pečení, vyskládáme na něj koblížky, potřeme olejem a dáme zapéct. Pečeme 15 až 20 minut. |
5 | Hotové koblížky servírujeme teplé i studené a zdobíme šlehačkou. |
Poznámka
Marmeládu můžeme obměňovat.