Recept

Smažená jasmínová rýže s masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31260

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
20 g Citronová kůra
50 g Kokos čerstvý
4 dl Kokosové mléko
5 g Koriandr čerstvý
400 g Kuřecí prsa
30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
30 ml Omáčka rybí
220 g Rýže jasmínová
9 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
13% Sacharidy 47 g
51% Tuky 38 g
86% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 32 g

Smažená jasmínová rýže s masem postup přípravy receptu:

1

Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc.

2

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku.

3

Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky.

Poznámka

+ uležení vařené rýže přes noc

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept