Zavařená vařená zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařená vařená zelenina
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31261 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
1 kg | Mrkev kořen |
1 dl | Ocet vinný červený |
1 kg | Okurka salátová |
1 dl | Olej olivový |
1 kg | Paprika červená |
1 kg | Rajčata |
40 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 376,6mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zavařená vařená zelenina postup přípravy receptu:
1 | Nejprve všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejmenší části. |
2 | Ve větším hrnci rozpálíme olej a vmícháme všechnu připravenou zeleninu. |
3 | Přimícháme cukr, ocet a sůl. Vaříme zhruba 20 minut za častého míchání. |
4 | Podléváme vodou. |
5 | Když je směs hotová, plníme ji do zavařovacích sklenic, které pevně zavřeme a zavaříme dle běžného postupu. |