Recept

Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31282

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr třtinový
6 ks Jalovec
1,2 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Mandle plátky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Perník
0,5 hrst Petržel - nať
0,5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 535kJ
10% Sacharidy 38 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 209 mg
107% Bílkoviny 60 g

Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nasekáme na jemno. Bobkový list nalámeme a spolu s jalovcem roztlučeme v hmoždíři. Citron omyjeme, kůru na jemno nastrouháme a vymačkáme šťávu.

2

V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a koření. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Zalijeme pivem, citronovou šťávou a vmícháme citronovou kůru. Zakryté podusíme na středním ohni cca 20 minut.

3

Mezitím omyjeme a osušíme kapra, hlavu odstraníme a zbytek nakrájíme na 8 porcí. Omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Nastrouháme do ní perník a necháme ho rozpustit. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme maso, promícháme a zakryté cca 15 minut podusíme.

4

Mandlové lupínky osmahneme nasucho dozlatova. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme na jemno.

5

Kapra i s omáčkou rozdělíme na talíře, dozdobíme mandlemi a petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept