Jednoduchý recept

Brambory s pažitkou a máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31307

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
18% Sodík 357 mg
8% Bílkoviny 5 g

Brambory s pažitkou a máslem postup přípravy receptu:

1

Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou.

2

Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept