Recept

Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31316

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Krab
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sardelová pasta
200 g Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
1 ks Vejce křepelčí
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,622 kcal
Kilojoule 6 785kJ
9% Sacharidy 31 g
147% Tuky 110 g
93% Sodík 2 g
214% Bílkoviny 121 g

Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.

2

Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.

3

V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.

4

Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.

5

Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept