Těstovinové mušličky s rakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové mušličky s rakem
Těstovinové mušličky s rakem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31343 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
350 g | Chřest sterilovaný |
100 g | Cibulka jarní |
10 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mušle velké bezvaječné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
500 g | Rak říční |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 728,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest sterilovaný, Cibulka jarní, Rak říční, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle velké bezvaječné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinové mušličky s rakem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Česnek nasekáme. |
2 | Raky uvaříme v osolené vodě a maso vyndáme. |
3 | Rozehřejeme olej a lehce podusíme cibulku s česnekem. Potom přidáme račí maso. Přidáme okapaný chřest. |
4 | Bylinky opereme, osušíme, jemně nakrájíme. Smícháme s parmezánem. Všechno osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
5 | Těstovinové mušle scedíme a naplníme račí hmotou. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a mušle do ní naskládáme. Zalijeme zeleninovým vývarem. Na závěr posypeme bylinkami. Zapékáme na středním roštu přibližně 15 minut. |