Recept

Bramborové slané palačinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31348
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Majoránka
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
8 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 722kJ
5% Sacharidy 18 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 297 mg
10% Bílkoviny 5 g
Bramborové slané palačinky

Bramborové slané palačinky postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory oloupeme, omyjeme a dáme je na 1-2 hodiny do studené vody odstát. Oloupeme cibuli, omyjeme kopr a petrželku kudrnku. Kopr drobně pokrájíme, petrželku si necháme na ozdobení.

2

Brambory vyjmeme z vody a osušíme. Nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy, vodu slijeme, přidáme k nim najemno nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, muškátový oříšek, majoránku, sodu bicarbonu, kopr a vše dobře promícháme.

3

V pánvi na rozpáleném oleji si na jednu palačinku nabereme směs lžící a rovnoměrně ji rozetřeme (1 lžíce bramborová směs + 1 lžíce olej). Palačinka by neměla být silná. Pečeme z obou stran do zlatohněda (podobně jako bramboráky) přibližně 4-5 minut. Na každou osobu se počítá se 2 kusy palačinek.

4

Horké palačinky pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept