Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Žemlovka z vánočky 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (29%)
ID receptu: 3137
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 hrst Hrozinky
5 ks Jablka
400 ml Mléko polotučné
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
1 ks Vánočka máslová

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 906 kcal
Kilojoule 3 791kJ
43% Sacharidy 155 g
34% Tuky 25 g
21% Sodík 423 mg
40% Bílkoviny 23 g

Žemlovka z vánočky postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.

2

Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.

3

Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.

4

Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.

5

Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.

6

Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.

7

Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Žemlovka z vánočky
Dělala jsem žemlovku podle tohoto receptu. Ještě dobře, že jsem nepoužila všechen cukr dle receptu, stačí ho polovina. Do mléka doporučuji dát ještě jedno vejce a taktéž jedno do tvarohu, lépe vše drží pohromadě. Na ochucení se může místo trošky cukru dát cukr vanilkový a kdo má rád skořici, tak přidá i tu. Pekla jsem v římském hrnci, ko konci jsem už dopekla bez poklopu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept