Křupavé brambory s jogurtem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté moučné brambory se slupkou dáme do předem vyhřáté trouby péct. Brambory na několika místech propícháme jehlou a poklademe na pečící mřížku. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova při 220 °C do doby, než budou měkké.
  • 2
    Každý brambor rozřízneme na polovinu a vyjmeme lžičkou skoro všechnu dužinu tak, aby nám zůstala neporušená slupka.
  • 3
    Olivový olej smícháme se solí a pepřem, a bramborové mističky potřeme tímto olejem z každé strany. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme dokřupava.
  • 4
    Mezitím si omyjeme drobně pokrájenou pažitku a kopr.
  • 5
    Do misky dáme bílý smetanový jogurt, smícháme ho s pažitkou a koprem. Pokud chceme, přidáme i mořskou sůl podle chuti.
  • 6
    Upečené bramborové mističky naplníme jogurtovou směsí a podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.