Bochánky plněné brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bochánky plněné brynzou
Bochánky plněné brynzou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31376 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
30 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
200 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 128,2mg |
Draslík | 185,2mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bochánky plněné brynzou postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, tuk, vykynutý kvásek. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto zhruba hodinu vykynout. |
3 | V mezičase připravíme brynzovou náplň smícháním brynzy se smetanou a pažitkou. |
4 | Poté na válu vytvoříme silnější plát, vykrajujeme z něj čtverce (o rozměrech asi 7 x 7 cm), do středu klademe náplň, rohy těsta posléze přeložíme a přitiskneme tak, aby náplň nevytékala. Bochánky necháme ještě dvacet minut pod utěrkou kynout. Poté je klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme je i posypat hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dokud bochánky nezezlátnou. |
Poznámka
Servírujeme vystadlé.