Recept

Bochánky plněné brynzou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31376
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

30 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Pažitka
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
200 g Sýr Brynza
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
21% Sacharidy 76 g
22% Tuky 16 g
123% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Bochánky plněné brynzou postup přípravy receptu:

1

Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, necháme na teple vzejít kvásek. Tuk rozehřejeme, žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce.

2

Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, tuk, vykynutý kvásek. Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto zhruba hodinu vykynout.

3

V mezičase připravíme brynzovou náplň smícháním brynzy se smetanou a pažitkou.

4

Poté na válu vytvoříme silnější plát, vykrajujeme z něj čtverce (o rozměrech asi 7 x 7 cm), do středu klademe náplň, rohy těsta posléze přeložíme a přitiskneme tak, aby náplň nevytékala. Bochánky necháme ještě dvacet minut pod utěrkou kynout. Poté je klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme je i posypat hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dokud bochánky nezezlátnou.

Poznámka

Servírujeme vystadlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept