Šátečky s brynzou z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s brynzou z listového těsta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31380 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 55,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šátečky s brynzou z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát, nakrájíme čtverce a plníme brynzovou náplní. Rohy čtverce přeložíme přes náplň, dobře přitiskneme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud šátečky nezezlátnou. |
2 | Náplň připravíme z rozdrobené brynzy smíchané se lžící smetany a drobně nakrájenou cibulí. |