Recept

Slaninové vdolečky se semínky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31405

Ingredience

150 g Anglická slanina
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
6 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 22 g
25% Sodík 510 mg
24% Bílkoviny 14 g

Slaninové vdolečky se semínky postup přípravy receptu:

1

Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.

2

Do mísy prosijeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.

3

Poté na válu vyválíme silný váleček, oddělujeme kousky asi 30 g, zakulatíme do tvaru briošky, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí, slunečnicovými nebo tykvovými semínky, mírně je do těsta vtiskneme a vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept