Recept

Sušená treska na zelenině s olivami

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31406

Ingredience

500 g Brambory
3 ks Celer řapíkatý
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
500 g Treska sušená
1 kávová lžička Tymián sušený
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 16 g
25% Sodík 509 mg
64% Bílkoviny 36 g

Sušená treska na zelenině s olivami postup přípravy receptu:

1

Tresku necháme 2-3 dny namáčet ve vodě, občas vodu vyměníme.

2

Brambory ve slupce vaříme 20-25 minut doměkka, slijeme a necháme vychladnout. V hrnci převaříme vodu, odstavíme a na 15 minut do ní namočíme tresku. Poté vyjmeme a necháme okapat. Vývar odložíme stranou.

3

Rybu nakrájíme na malé kousky, odstraníme kosti a kůži. Troubu předehřejeme na 225 °C. Oloupeme brambory, rajčata nakrájíme na kousky, papriku a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky.

4

Rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm nejdříve slaninu. Přidáme cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, papriku a celer, cca 5 minut podusíme. Přidáme rozpůlené olivy, směs ochutíme solí a pepřem.

5

Zbytkem oleje vymažeme pekáček. Rozložíme do něj na plátky nakrájené brambory, na ně kousky masa, posypeme pepřem a sušenými bylinkami. Navrch navrstvíme zeleninu. Pečeme na střední liště trouby cca 25-30 minut. Mezitím občas pokapeme vývarem.

6

Posypeme nasekaným koriandrem, pokrm podáváme v pekáčku. Jako přílohu můžeme použít čerstvý bílý chléb.

Poznámka

čas přípravy 30min+namáčení 3dny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept