Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31410

Ingredience

25 g Droždí
6 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 kávová lžička Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
13% Sacharidy 46 g
15% Tuky 11 g
175% Sodík 4 g
69% Bílkoviny 39 g

Pagáče se škvarky postup přípravy receptu:

1

Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Sádlo necháme změknout, škvarky umeleme.

2

Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, mleté škvarky, sádlo, vše smícháme a vypracujeme hladké tužší těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou a pod utěrkou necháme kynout zhruba půl hodiny.

3

Poté na pomoučeném vále vyválíme silnější placku, poskládáme do tvaru obálky a necháme pod utěrkou kynout asi čtvrt hodiny. Těsto opět rozválíme, poskládáme na obrácené straně a opět necháme kynout, což opakujeme ještě jednou. Poté těsto rozválíme na silnější placku, vykrajujeme větší kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Následně je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud pagáčky nezezlátnou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept