Bramborový salát na německý způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát na německý způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31411 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
1,5 dl | Bujón natur kuřecí |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Hellmann's Majonéza originál |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Meduňka |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Sůl mořská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 822,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 231,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur kuřecí, Hellmann's Majonéza originál, Meduňka, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát na německý způsob postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1/2 lžíce mořská sůl). |
2 | Omyjeme jarní cibulku, meduňku a kopr. Cibulku pokrájíme na kolečka, kopr pokrájíme nadrobno, meduňkové lísky odložíme na ozdobu. |
3 | Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme do mísy. Přidáme cibulku, majonézu, kuřecí bujon, sůl, kopr a vinný ocet. |
4 | Promícháme, dochutíme pepřem a cukrem. |
5 | Každou porci ozdobíme meduňkovými lístky a podáváme. |