Pečené kořeněné bramborové slupky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kořeněné bramborové slupky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31417 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
kořenící směs | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
70 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
dresink | |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 dl | Smetana zakysaná 12% |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 794,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 26,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Sůl, Křen, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Hořčice, Smetana zakysaná 12%, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené kořeněné bramborové slupky postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny. |
2 | Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme. |
3 | K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou. |
4 | Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku. |