Jednoduchý recept

Pečené kořeněné bramborové slupky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31417

Ingredience

700 g Brambory
kořenící směs
1 kávová lžička Kmín celý
70 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
dresink
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Pažitka
2 dl Smetana zakysaná 12%
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
8% Sacharidy 30 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 553 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečené kořeněné bramborové slupky postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a oloupeme tak, aby jsme se slupkou odkrojili i malou část dužiny.

2

Připravíme do mísy kořenící směs: smícháme sůl, kmín, rozetřený česnek, čerstvě pomletý černý pepř, čerstvě pomletý pepř 4 barev a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme, slupky namočíme do směsi a dáme je v jedné vrstvě na plech. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 220°C asi 15-20 minut. Během pečení brambory obrátíme.

3

K těmto pečeným slupkám připravíme dresink: v misce vymícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným křenem, hořčicí, solí a pažitkou.

4

Pečené bramborové slupky podáváme horké s miskou smetanového dresinku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept