Jednoduchý recept

Cibulky sladkokyselé

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 2 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31430

Ingredience

2 ks Bobkový list
350 g Cibule perlová
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 375kJ
4% Sacharidy 16 g
5% Tuky 3 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Cibulky sladkokyselé postup přípravy receptu:

1

Do mísy s horkou vodou dáme cibulky, abychom je snadněji oloupali. Oloupeme a rozpůlíme.

2

Rozpálíme ve velké pánvi olej, přidáme cibulky, bobkový list, smažíme 6 minut, aby zhnědly.

3

Na tenké proužky nakrájíme citronovou kůru, přidáme do pánve společně s medem a cukrem. Smažíme za občasného míchání 3 minuty, aby cibulky lehounce zkaramelizovaly. Přidáme červený vinný ocet a povaříme za občasného míchání 5 minut, aby cibulky změkly a tekutina se vypařila.

4

Cibulky přendáme do mísy a ihned podáváme.

Poznámka

Z citronu pokrájíme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept