Recept

Omáčka z ementálského sýra s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31442

Ingredience

100 g Lučina smetanový sýr
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
3% Sacharidy 11 g
54% Tuky 41 g
3% Sodík 59 mg
26% Bílkoviny 15 g

Omáčka z ementálského sýra s ořechy postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept