Recept

Segedínský guláš na víně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Segedínský guláš na víně 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31446

Ingredience

3 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová plec
600 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
300 ml Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,016 kcal
Kilojoule 4 252kJ
6% Sacharidy 21 g
104% Tuky 78 g
17% Sodík 343 mg
84% Bílkoviny 47 g

Segedínský guláš na víně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme.

Poznámka

Ke guláši podáváme houskový knedlík.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Segedínský guláš na víně
Byla jsem zvědavá, jak chutná segedínský guláš, do kterého se přidá víno. Vařím s vínem občas a docela ráda, hlavně od té doby, co jsem se naučila víno používat správně. Takže jsem ho nalila na osmahnuté maso s cibulovo paprikovým základem a nechala prudce odpařit, čímž víno předá pokrmu svou skvělou chuť. Pak jsem teprve dala vývar a dál postupovala podle receptu. Takto uvařený segedín má příjemně jiný chuťový rozměr, recept si určitě zaslouží palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept