Svíčkové medailonky na šampaňském - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové medailonky na šampaňském
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 919,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 638,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Svíčkové medailonky na šampaňském postup přípravy receptu:
1 | Z masa nakrájíme osm plátků, rukou naklepeme, dáme do mísy, zalijeme šampaňským a pod fólií necháme za občasného obrácení hodinu marinovat. |
2 | V mezičase spaříme a oloupeme mandle, necháme je oschnout a na plechu je v troubě opražíme na lžíci oleje. |
3 | Po hodině plátky vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme na másle s dvěma lžícemi oleje. |
4 | Medailonky podáváme posypané praženými mandlemi. |