Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31461

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
3 ks Hřebíček
6 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
1 polévková lžíce Med včelí
125 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 155kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 79 mg
10% Bílkoviny 5 g

Mřížkovaný medovník postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, ohřátý tekutý med, 1 vejce, jedlou sodu, skořici, nadrcený hřebíček a citronovou kůru. Podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.

2

Dvě třetiny těsta rozválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a poklademe zbylým těstem nakrájeným na proužky. Z proužků vytvoříme mřížkování.

3

Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept