Nádivka z masa a žampionů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z masa a žampionů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31467 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Veka |
300 g | Vepřová plec |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 182,2mg |
Draslík | 372,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 145,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 390,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nádivka z masa a žampionů postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout. |
2 | Syrové plecko jemně umeleme, přidáme rozšlehaná vejce, očištěné žampiony nakrájené na tenké plátky, strouhanku, namočenou veku, sůl, mletý kmín a pepř. |
Poznámka
Tuto nádivku lze upéci samostatně jako oblohu k masu.