Kuřecí přírodní řízek s žampiony

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
925 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.
  • 2
    Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu.
  • 3
    Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Kuřecí přírodní řízek s žampiony
Kuřecí přírodní řízek s žampiony je vhodnou variantou i při horkých letních dnech. Maso se krásně opeče a je měkoučké. Obloha je také hned hotová. Po kuchyni krásně voní cibulka a následně v ní i žampiony a jakmile vše zapečete se sýrem, máte jedinečné dílo, které je vhodnou variantou i pro návštěvy. Vypadá krásně a ještě líp chutná. Recept má od celé naší rodiny pět hvězdiček.