Recept

Kuřecí přírodní řízek s žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 31473

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Sýr Eidam cihla 45%
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 002kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 26 g
25% Sodík 494 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kuřecí přírodní řízek s žampiony postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

2

Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu.

3

Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kuřecí přírodní řízek s žampiony
Kuřecí přírodní řízek s žampiony je vhodnou variantou i při horkých letních dnech. Maso se krásně opeče a je měkoučké. Obloha je také hned hotová. Po kuchyni krásně voní cibulka a následně v ní i žampiony a jakmile vše zapečete se sýrem, máte jedinečné dílo, které je vhodnou variantou i pro návštěvy. Vypadá krásně a ještě líp chutná. Recept má od celé naší rodiny pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept