Pikantní candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní candát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31483 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Candát obecný |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní candát postup přípravy receptu:
1 | Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. |
2 | Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi |
3 | 4 minuty z obou stran opečeme. |
4 | Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě. |
5 | Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme |
6 | na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky. |