Recept

Pražmy pečené na pomerančích a česneku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31489

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Fenyklová semínka
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 hrst Petržel - nať
4 ks Pomeranče
600 g Pražma
1 špetka Sůl
4 ks Tymián čerstvý
0,1 l Víno bílé
100 ml Vývar rybí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
12% Sacharidy 42 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 266 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pražmy pečené na pomerančích a česneku postup přípravy receptu:

1

Troubu rozpálíme na 220°C. Ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Tymián opláchneme a rozdělíme i dovnitř ryb. Stejně rozdělíme polovinu oloupaného a pokrájeného česneku. Pomeranče a citron omyjeme, odkrojíme tenké plátky kůry z jednoho pomeranče a citronu. Dva pomeranče s půlkou citronu vymačkáme a šťávu odložíme. Zbylé pomeranče oloupeme a rozkrájíme na plátky.

2

Smícháme olej, fenyklová semínka, víno, vývar, pomerančovou i citronovou šťávu a zbytek česneku. Ryby vložíme do pekáčku, tuto směs na ně rozdělíme a pečeme na střední liště trouby cca 25 minut. Během pečení jednou obrátíme, průběžně přeléváme vypečenou šťávou.

3

Tekutinu z pekáčku přelijeme do pánve, rybu uchováme v teplé troubě. Do omáčky přidáme pomerančové plátky i kůru, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

4

Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept