Jednoduchý recept

Slávky dušené v bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31492

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
10 ks Jalovec
2 ks Mrkev kořen
2,5 kg Mušle slávky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 945 kcal
Kilojoule 3 956kJ
19% Sacharidy 68 g
263% Tuky 197 g
93% Sodík 2 g
149% Bílkoviny 84 g

Slávky dušené v bílém víně postup přípravy receptu:

1

Mušle důkladně vydrhneme kartáčkem pod studenou vodou. Odstraníme případné vousy a otevřené mušle nepoužijeme.

2

Oloupeme cibuli a nahrubo nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kuličky jalovce zlehka romačkáme.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, mrkev, celer a jalovec. Zalijeme vínem a 1/4l vody. Přidáme bobkový list, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, vložíme mušle a zakryté dusíme na středním ohni cca 10min, dokud se mušle neotevřou. Hrncem občas zatřeseme. Ty, které se neotevřou, vyhodíme.

4

Mušle i s vývarem rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept