Recept

Vdolky z brambor s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31511

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Kmín drcený
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Majoránka
4 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 055kJ
7% Sacharidy 27 g
18% Tuky 13 g
9% Sodík 174 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vdolky z brambor s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté červené brambory ve slupce uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (přibližně o hraně 0,5 cm).

2

V míse smícháme mouku s nastrouhaným parmezánem, práškem do pečiva, solí, hořčicí a čerstvě pomletým pepřem. Promícháme a pomocí prstů vtíráme kostky vychlazeného másla tak dlouho, až těsto připomíná hrubší drobenku na koláče. Pomalu přilijeme olej, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a mléko. Těsto hněteme tak dlouho, až se spojí. Nakonec opatrně do těsta vmícháme brambory tak, abychom je co nejméně rozmačkali.

3

Těsto vykrajujeme lžicí a vdolečky poklademe na plech s pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly a měly mezi sebou mezeru asi 2 cm. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

4

Podáváme jako přílohu k polévkám nebo samostatně k jogurtovým dresinkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept