Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 65 ml
- Olej olivový
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 8 ks
- Rajčata
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 70 g
- Sýr kozí
- 600 g
- Vepřová krkovička
- 2 ks
- Ančovička - filety
- 1 polévková lžíce
- Bazalka
- 1 polévková lžíce
- Hořčice
- 1,5 polévková lžíce
- Kapary
- 1 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 0,7 dl
- Olej olivový extra panenský
- 0,5 polévková lžíce
- Oregano čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 1 kávová lžička
- Pepř červený celý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 špetka
- Sůl mořská
Postup
1 | Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru. |
2 | Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu. |
3 | Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut. |
4 | Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 814 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 68 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 162,3 mg |
Draslík | 584,3 mg |
Sodík | 312,3 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 3 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 28,0 mg |
Vitamín E | 1,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,7 mg |
Komentáře a hodnocení