Vepřová krkovička s pečenými rajčaty

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
65 ml
Olej olivový
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
8 ks
Rajčata
0,5 kávová lžička
Sůl
70 g
Sýr kozí
600 g
Vepřová krkovička
2 ks
Ančovička - filety
1 polévková lžíce
Bazalka
1 polévková lžíce
Hořčice
1,5 polévková lžíce
Kapary
1 polévková lžíce
Kopr čerstvý
1 polévková lžíce
Ocet vinný
0,7 dl
Olej olivový extra panenský
0,5 polévková lžíce
Oregano čerstvé
1 polévková lžíce
Pažitka
1 kávová lžička
Pepř červený celý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 špetka
Sůl mořská

Postup

1

Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru.

2

Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.

3

Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.

4

Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.

Nutriční hodnoty

Kalorie 814 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 11 g
Tuky 68 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 162,3 mg
Draslík 584,3 mg
Sodík 312,3 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 3 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 28,0 mg
Vitamín E 1,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz